Receptes

EL FRICANDÓ DE L’ÀVIA CINTA

Una recepta de la parada Carns Cinta

La recepta que ens presenta la parada Carns Cinta és una recepta de fricandó que ja elaborava l'àvia Cinta. El fricandó és un dels plats per excel·lència de la cuina catalana. A Carns Cinta ho saben prou i per això segueixen la recepta tradicional de l'àvia Cinta, la mestressa de la botiga, ara ja jubilada, però que ha sabut transmetre aquesta tradició culinària a les generacions més joves.
 
I què té d'especial aquest fricandó? Sens dubte la bona carn i la cuina del xup-xup. Un fricandó es diferència d'altres carns en suc per diferents motius: la llata, els moixernons i el tipus de sofregit. Si a més a més, teniu l'oportunitat de cuinar-lo d'un dia per l'altre, guanyarà en aromes i sabor.

T'expliquem com fer-lo!
____

Tipus de cuina: catalana

Nombre de comensals: 6 persones

Temps: 90 minuts
______





INGREDIENTS INGREDIENTS*:
  • 1 kg de llata de vedella
  • 150 gr de moixernons secs
  • 1 ceba
  • 1 cullerada de tomàquet triturat
  • Farina
  • 1 got de vi ranci o vi negre
  • Oli per fregir la carn
  • Aigua
  • Sal
  • Pebre
Per la picada: 
  • 100 gr ametlles torrades
  • 1 llesqueta de pa torrat
  • 1 gra d’all
*Els ingredients principals d'aquesta recepta els trobareu a la parada Carns Cinta. Els ingredients complementaris també es poden adquirir a les altres parades del Mercat de la Concepció.

PREPARACIÓ
:
  1. Enfarinem la carn i la fregim en una cassola.
  2. A la mateixa cassola i amb el mateix oli, daurem a foc molt lent la ceba ratllada.
  3. Quan la ceba estigui ben enrossida, afegim la cullerada de tomàquet triturat. Ho deixem coure una estona.
  4. Afegim la carn, la cobrim amb aigua, afegim el got de vi ranci i ho salpebrem al gust. Ho deixem coure a foc lent durant 45 minuts.
  5. Hidratem els moixernons i els reservem fins a fer-los servir.
  6. Preparem la picada esmicolant les ametlles, la llesca de pa torrat i el gra d’all. Ho reservem.
  7. Seguidament, a la cassola, afegim els moixernons hidratats i també la picada. Ho deixem coure durant 15 minuts més.
  8. Un cop hagi fet xup-xup, tenim el fricandó preparat per servir i degustar.
Esperem que surti ben bo i en gaudiu!

________

*Els ingredients principals d’aquesta recepta els trobareu a la parada Carns Cinta. Els complementaris també es poden adquirir a les altres parades del Mercat de la Concepció.

HORARI D'HIVERN

Mercat alimentació
Dilluns i dissabte de 08:00 a 15:00 h
De dimarts a divendres de 08:00 a 20:00 h


Electrodomèstics Miró
Dilluns a dissabte de 10 a 20:30 h

Floristeries

De dilluns a diumenge de 0 a 24 h.

Aragó, 313-317 08009 Barcelona
Segueix-nos també a