Receptes

CALAMARS ENCEBATS AMB ARRÒS BULLIT

Una recepta de la peixateria Cut Fish


La recepta que ens presenta l'Ester Jiménez de la parada Cut Fish és una recepta de la seva sogra peixatera, la mare d'en Carlos Echarri, propietari de Cut Fish juntament amb l’Ester. L'elabora cada any durant les festes de Nadal, concretament per al dia de reis perquè és un dia de trobada amb tota la família al voltant de la taula.

 

Els calamars encebats d'aquesta recepta van acompanyats d'arròs bullit perquè puguin ser un plat complet per fer qualsevol dia de la setmana, però l'Ester ens explica que durant les festes de Nadal els calamars es poden fer sense arròs. Al seu dinar de reis acostumen a ser sense arròs perquè prèviament fan un pica-pica de marisc bastant extens. Sigui com sigui, cadascú els pot fer amb arròs o sense, en funció del moment.


T'expliquem com fer-la!



____


Tipus de cuina: mediterrània


Nombre de comensals: 4 persones.


Temps aproximat: 45 - 60 minuts

______

 

INGREDIENTS*:


  • 1 kg de ceba dolça

  • 1 kg. de calamars o calamarsets

  • 2 fulles de llorer

  • 2 - 4 grans d'all amb pell

  • ½ copeta de brandi o conyac

  • 1 presa xocolata negra del 99%

  • Sal al gust

  • Oli abundant

  • 200 gr. d'arròs blanc


*Els ingredients principals d'aquesta recepta els trobareu a la parada Cut Fish. Els ingredients complementaris també es poden adquirir a les altres parades del Mercat de la Concepció.


PREPARACIÓ:


  1. En una paella gran hi posem oli abundant i daurem els grans d'all (sense treure'ls-hi la pell).

  2. Pelem i tallem la ceba. La posem a ofegar a la mateixa paella on tenim els alls daurant-se. La tindrem a foc mitjà fins que ens quedi sense aigua.

  3. Quan la ceba estigui ofegada hi tirarem els calamars. Pot ser a rodelles o tallat com més us agradi. El tindrem a la paella fins que el calamar hagi tret tota l'aigua.

  4. Quan el calamar hagi tret tota l'aigua hi afegirem el brandi i apujem el foc. Ho anirem barrejant amb l'ajuda d'una cullera de fusta fins que el brandi també s'evapori.

  5. Afegirem dues fulles de llorer i abaixarem el foc perquè vagi coent. Cal anar remenant de tant en tant perquè quedi ben cuit per tot arreu i no es cremi.

  6. Quan quedi tot reduït hi afegirem sal al gust i la presa de xocolata negra ratllada perquè quedi ben integrada.

  7. Seguidament, afegim una mica de safrà i deixem la paella a foc ràpid durant 7 minuts.

  8. En una olla a part, bullim l'arròs blanc durant 20 minuts, al vostre gust. Però l’arròs blanc també es podria substituir per arròs basmati, integral o salvatge.

  9. Un cop tenim els calamars fets i l'arròs bullit ho podem servir tot barrejat o a banda, com més us agradi.


Esperem que surti ben bona i la gaudiu!



________


*Els ingredients principals d’aquesta recepta els trobareu a la parada Cut Fish. Els complementaris també es poden adquirir a les altres parades del Mercat de la Concepció.

 

HORARI D'HIVERN

Mercat alimentació
Dilluns i dissabte de 08:00 a 15:00 h
De dimarts a divendres de 08:00 a 20:00 h


Electrodomèstics Miró
Dilluns a dissabte de 10 a 20:30 h

Floristeries

De dilluns a diumenge de 0 a 24 h.

Aragó, 313-317 08009 Barcelona
Segueix-nos també a