Receptes

PAELLA DE VERDURES

Una recepta de la parada Fruites i Verdures Francisco Cuevas

La recepta que us presentem és un clàssic de la cuina de l’arròs, una de les més senzilles i tradicionals de fer perquè està feta a base de verdures i l’única proteïna animal que té és la del consomé de pollastre, el qual el farem amb una carcassa. Però si algú la vol fer sense ingredients d’origen animal també a pot fer amb consomé de verdures o aigua.

La història de la paella de verdures és incerta, però segons alguns experts d’aquesta menja es diu que la paella de verdures prové de les zones rurals de València, concretament entre els segles XV i XVI, degut a que pastors i camperols tenien la necessitat de preparar un plat senzill amb els ingredients que tenien a mà. D’aleshores ençà s’ha reversionat molt i en podem trobar per a tots els gustos.

Tot això ens ho explica en Francisco Cuevas, el propietari de la parada Fruites i Verdures Francisco Cuevas, una parada on podeu comprar tota mena de fruites i verdures de temporada, però també sucs i gaspatxos elaborats per ells mateixos.

T'animes a fer aquesta senzilla i deliciosa paella de verdures?


Tipus de cuina: mediterrània
Nombre de comensals: sis persones.
Temps: 40 minuts



INGREDIENTS*:

  • 100 ml. d’oli d’oliva verge extra
  • 100 g. de mongeta verda tallada
  • 100 g. de pastanaga a quarts
  • 100 g. de pebrot verd o vermell a trossos
  • 200 g. de xampinyons filetejats
  • 3 grans d’alls a trossos
  • 200 g. de coliflor a trossos o ramets
  • 150 g. de ceba tallada a trossets petits
  • 500 g. de tomàquet vermell
  • 1 carcasa de pollastre
  • 100 g. arròs bomba per persona (multipliqueu aquesta quantitat pel nombre de comensals)
  • Safrà
  • Julivert
  • 2,5 l. d’aigua
  • Es poden posar altres verdures al gust en funció del que tingueu a casa

*
Els ingredients principals d'aquesta recepta els trobareu a la parada Fruites i Verdures Francisco Cuevas. Els ingredients complementaris també es poden adquirir a les altres parades del Mercat de la Concepció.





PREPARACIÓ:
 
  1. En una olla, bullim la carcassa de pollastre en 2,5 l. d’aigua.
  2. Preparem la paella i posem l’oli d’oliva verge extra, les mongetes verdes, la coliflor, la pastanaga, el pebrot verd, els xampinyons i la ceba. Ho deixem sofregir mentre vigilem que no es cremi ni s’enganxi.
  3. Quan les verdures estiguin sofregides afegim els alls i una mica de julivert.
  4. Quan els alls estiguin cuits afegim el tomàquet i també el deixem sofregir amb les verdures.
  5. Recuperem la carcassa de pollastre i colem el consomé resultant. D’aquest afegim 30 g. de consomé per cada 100 g. d’arròs. En el nostres cas n’hem necessitat 180 g. És important que quan tirem el consomé a l’arròs el remenem bé. I en cas de no tenir suficient consomé se li pot afegir aigua.
  6. Seguidament afegim una mica de safrà i deixem la paella a foc ràpid durant 7 minuts.
  7. Un cop cuit l’arròs, deixem reposar la paella durant 7 minuts.
  8. Podem portar la paella a taula o servir-la en plats, ara la qüestió només és xalar de gust. Esperem que surti ben bona!



HORARI D'HIVERN

Mercat alimentació
Dilluns i dissabte de 08:00 a 15:00 h
De dimarts a divendres de 08:00 a 20:00 h


Electrodomèstics Miró
Dilluns a dissabte de 10 a 20:30 h

Floristeries

De dilluns a diumenge de 0 a 24 h.

Aragó, 313-317 08009 Barcelona
Segueix-nos també a