Receptes

SPAGHETTI FRESCOS A LA CARBONARA

Una recepta de la parada Farina Pasta Fresca

La recepta que us presentem prové d'Itàlia, i el seu origen té dues versions: una prové dels Apenins, on era el plat estrella dels miners del carbó, i l'altra diu que a Itàlia, durant la Segona Guerra Mundial, les tropes britàniques estaven avorrides de menjar sempre els mateixos ous amb bacó, així que van demanar una versió nova i d'aquí en va sortir la pasta a la carbonara.

Tot això ens ho expliquen la Núria Revilla i en Daniel Bottini, els propietaris de la parada Farina Pasta Fresca, una parada on elaboren la seva pròpia pasta fresca de manera artesanal, salses casolanes i postres, sempre amb ingredients de temporada i tenint en compte els petits productors. A més a més, a la parada també hi podràs trobar una petita i acurada selecció de productes DOC i DOP d'origen italià.una parada on trobaràs 

T'animes a fer aquests spaguetti frescos a la carbonara?


Tipus de cuina: mediterrània
Nombre de comensals: dues persones.
Temps: 15 minuts



INGREDIENTS*:

  • Dos farcellets de spaghetti frescos amb ou (350 gr aprox.)
  • 3 l. d'aigua
  • 2 ous sencers
  • 100 g. de Formatge Pecorino ratllat
  • 150 g. de Guanciale a daus o a tires
  • Pebre negre mòlt
  • Sal

*
Els ingredients principals d'aquesta recepta els trobareu a la parada Farina Pasta Fresca. Els ingredients complementaris també es poden adquirir a les altres parades del Mercat de la Concepció.





PREPARACIÓ:
 
  1. En una paella, sofregim el guanciale. És important fer-ho sense oli, ja que el guanciale deixarà anar el seu propi greix i aportarà el seu propi gust al plat. Un cop cuit ho reservem.
  2. En un bol batem els dos ous. Hi afegim els 100 g. de formatge Pecorino ratllat i ho barregem bé.
  3. En una olla posem els 3 l. d'aigua amb una mica de sal i ho portem a ebullició.
  4. Un cop arrenqui el bull aboquem els farcellets de spaghetti frescos i els deixem coure durant 3 minuts.
  5. Reservem un got d'aigua de la cocció de la pasta (aproximadament 250 ml) i escorrem la pasta.
  6. A la mateixa paella on hem sofregit el guanciale, ara fora del foc, aboquem la pasta escorreguda (quan encara està calenta), el guanciale reserva, la barreja d'ous amb Pecorino que tenim reservada i una mica d'aigua de la cocció. Ho barregem enèrgicament fins a aconseguir la cremositat desitjada.
  7. Ho posem en un plat i empolsinem per damunt una mica de pecorino ratllat i un polsim de pebre mòlt.
  8. El nostre plat de pasta fresca a la carbonara està preparat! Ara, a xalar de gust!



HORARI D'HIVERN

Mercat alimentació
Dilluns i dissabte de 08:00 a 15:00 h
De dimarts a divendres de 08:00 a 20:00 h


Electrodomèstics Miró
Dilluns a dissabte de 10 a 20:30 h

Floristeries

De dilluns a diumenge de 0 a 24 h.

Aragó, 313-317 08009 Barcelona
Segueix-nos també a