Una recepta de la parada Farina Pasta Fresca
La recepta que us presentem prové d'Itàlia, i el seu origen té dues versions: una prové dels Apenins, on era el plat estrella dels miners del carbó, i l'altra diu que a Itàlia, durant la Segona Guerra Mundial, les tropes britàniques estaven avorrides de menjar sempre els mateixos ous amb bacó, així que van demanar una versió nova i d'aquí en va sortir la pasta a la carbonara.
Tot això ens ho expliquen la Núria Revilla i en Daniel Bottini, els propietaris de la parada Farina Pasta Fresca, una parada on elaboren la seva pròpia pasta fresca de manera artesanal, salses casolanes i postres, sempre amb ingredients de temporada i tenint en compte els petits productors. A més a més, a la parada també hi podràs trobar una petita i acurada selecció de productes DOC i DOP d'origen italià.una parada on trobaràs
T'animes a fer aquests spaguetti frescos a la carbonara?
Tipus de cuina: mediterrània
Nombre de comensals: dues persones.
Temps: 15 minuts

INGREDIENTS*:
- Dos farcellets de spaghetti frescos amb ou (350 gr aprox.)
- 3 l. d'aigua
- 2 ous sencers
- 100 g. de Formatge Pecorino ratllat
- 150 g. de Guanciale a daus o a tires
- Pebre negre mòlt
- Sal
*Els ingredients principals d'aquesta recepta els trobareu a la parada Farina Pasta Fresca. Els ingredients complementaris també es poden adquirir a les altres parades del Mercat de la Concepció.

PREPARACIÓ:
- En una paella, sofregim el guanciale. És important fer-ho sense oli, ja que el guanciale deixarà anar el seu propi greix i aportarà el seu propi gust al plat. Un cop cuit ho reservem.
- En un bol batem els dos ous. Hi afegim els 100 g. de formatge Pecorino ratllat i ho barregem bé.
- En una olla posem els 3 l. d'aigua amb una mica de sal i ho portem a ebullició.
- Un cop arrenqui el bull aboquem els farcellets de spaghetti frescos i els deixem coure durant 3 minuts.
- Reservem un got d'aigua de la cocció de la pasta (aproximadament 250 ml) i escorrem la pasta.
- A la mateixa paella on hem sofregit el guanciale, ara fora del foc, aboquem la pasta escorreguda (quan encara està calenta), el guanciale reserva, la barreja d'ous amb Pecorino que tenim reservada i una mica d'aigua de la cocció. Ho barregem enèrgicament fins a aconseguir la cremositat desitjada.
- Ho posem en un plat i empolsinem per damunt una mica de pecorino ratllat i un polsim de pebre mòlt.
- El nostre plat de pasta fresca a la carbonara està preparat! Ara, a xalar de gust!
.jpeg)